Sunt un ratat

Share Button

suuces si esecToată lume îmi spune: “Cheia succesului e perseverenţa”. Ohh, cât de bine ştie toată lumea această propoziţie… Cu cât vei fi mai perseverent, cu atât vei fi cu un pas mai aproape de obiectivul propus. Şi dacă nu eşti perseverent, dacă nu continui îndârjit şi fără să te descumpăneacă eşecurile, nu ai cum să realizezi ceva. Bun, atunci sunt un ratat.

Ei bine, eu cred că perseverenţa înseamnă încăpăţânare, iar încăpăţânarea, prostie. Să mă privesc cum nu reuşesc într-o anumită privinţă, iar eu să încerc la nesfârşit mi se pare o mare tâmpenie.

Şi dacă nu e pentru mine acel ceva? Şi dacă obiectivul propus e o greşeală? Oare nu de aceea avem inteligenţă? Dacă schimbând doar un pic termenii obiectivului voi avea parte de succes?

Poate cea mai grea lecţie din viaţa mea a fost să învăţ a accepta pierderile sau să gestionez nereuşitele. Dar până la urmă am învăţat.

Să plec de acolo unde nu sunt dorit, să renunţ la o iubire imposibilă, să ies dintr-o afacere care nu merge, să fug departe de oamenii cu care nu mă înţeleg, să RENUNŢ atunci când nu se întrevede speranţa.

Ori din acest motiv, cultura actuală mă va considera un ratat irecuperabil. Pentru că ştiu să renunţ la orice, convins fiind de faptul că atunci când Dumnezeu închide o uşa, o fereastră tocmai se deschide.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.