Exodul românesc de Paşte, din Bulgaria

Share Button

aglomeratie-autostradaExodul românesc de Paşte, la noi nu are chiar aceeaşi semnificaţie cu exodul evreilor din Egypt, dar se poate asemăna. În timp ce evreii s-au învârtit 40 de ani în pustie, noi ne vom învârti vreo 4 ore în giratoriul nesemnalizat din Ruse, care ne va face să ne oprim în mijlocul drumului pentru a pune întrebări ridicole bulgarilor. Ei vor da din cap invers, da-ul având semn de nu şi nu-ul de da, iar noi vom pleca nedumeriţi spre litoralul Bulgăresc.

În tot acest timp, exodul românesc, va fi privegheat de sus şi hrănit. Nu cu mană, dar cu shaorme dubioase oferite de păgâni pe traseu.

În loc de triburile pe care evreii le-au cucerit, noi vom cuceri curajoşi poliţiştii bulgari, ce vor trebui să cedeze în cele din urmă în faţa nesimţirii noastre, astfel că vom putea conduce pe contrasens o vreme, dar vom putea depăşi şi coloana de zeci de km, ce se va forma în Varna sau Balcik.

Trebuie să facem acest lucru, dacă vrem să prindem dejunul all inclusiv de la orele 14:00 şi să mâncăm până ni se face rău.

Exodul românesc din Bulgaria va continua cu nemulţumirile fireşti. Mâncarea nu e bună, nu-i căldură în camere, nu e wireless, s-a furat BMW-ul din parcarea hotelului, e coadă la barul “all inclusive”. Managerul de hotel se va ascunde până când se linişteşte poporul, apoi va rezolva problemele. Nu pe loc, dar Duminică va fi şi căldură şi ciorbă de miel şi ouă roşii.

Cea mai mare problemă va rămâne însă drumul. Fie că o vom lua pe la Giurgiu şi vom admira lucrările de pe Podul Prieteniei, pe care partea română le execută cu o fineţe demnă de desenatorii chinezi pe bobul de orez de câţiva ani, fie că o vom lua prin Vama Veche, situaţia va fi aceeaşi. Peste 100.000 de suflete execută exodul românesc de Paşti în acelaşi timp.

Singura noastră autostradă va fi şi ea blocată de către tâmpiţii ambiţioşi care vor dori neapărat să se strecoare pe banda de urgenţă şi se vor accidenta, blocând traficul pentru mai multe ore. Apoi, oile se vor despărţi de capre, întrucât a fost statornicit că o unele triburi vor rămâne pe litoralul românesc.

Ne vom întoarce în coloană, cu o indigestie cumplită şi plini de ură luni sau marţi seară, bifând încă un concediu splendid la bulgari şi un Paşte de toată frumuseţea.

Acum vă las, mă duc să-mi pregătesc stick-ul USB cu vedeta locală Costi Ioniţă. De învăţat bulgară nu mai e cazul, întrucât chiar şi dacă ar fi retardaţi, până acum bulgarii au învăţat esenţialul: “La ce oră e masa?”

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.