Cum facem o femeie să se întoarcă înapoi?

Share Button

femeie care pleacaIubita, soţia sau amanta vrea să se despartă de tine. Ce-i de făcut? Presupunem că tu încă o iubeşti şi nu poţi accepta în ruptul capului despărţirea. Îţi vine să muşti din asfalt numai când te gândeşti că se va ţine de mână cu altul.

Fii foarte atent. Există o singură şansă să-ţi salvezi relaţia. Reţine: Una singură, iar eu ţi-o voi descrie aici. Orice altceva vei face, poţi fi sigur că ai pierdut-o definitiv pe femeia iubită.

Cum facem o femeie să se întoarcă înapoi?

Psihicul şi afectele femeii diferă radical de cele ale bărbatului, deşi mii de tâmpiţi (ori poate ticăloşi) din lumea întreagă încearcă să ne convingă că suntem la fel. Poate că din această pricină le şi înţelegem atât de greu pe femei; Pentru că ne aşteptăm să reacţioneze şi să simtă ca noi. Ei bine nu e aşa. Mai cu seamă în ceea ce priveşte implicarea emoţională într-o relaţie.

Dacă în ceea ce ne priveşte pe noi – domnii – lucrurile au fost spune demult, cu claritate şi unanim acceptate, pentru doamne e destul de greu să tragi concluzii simple. Era de altfel un banc foarte reuşit pe tema asta: “Bărbaţii se îndrăgostesc de ceea ce văd, femeiile de ceea ce aud. De aceea bărbaţii mint, iar femeile se fardează”. Destul de mult adevăr în acest banc, pentru că da; În vreme ce pentru un bărbat impresia vizuală e extrem de puternică (şi ne referim aici la orice obiect al percepţiei vizuale), o femeie va fi mai impresionată de explicaţia unui lucru/obiect. Ea va căuta la acel obiect caracteristici auxiliare (formă, culoare, etc.) şi îşi va pune multe întrebări despre acel obiect.

Aplicând acest principiu la relaţiile între sexe, fireşte că un bărbat vede o femeie frumoasă, iar acest lucru e de obicei suficient ca să o dorească. Dealtfel, observarea unei femei frumoase este pentru bărbaţi un reflex condiţionat. Uneori se pot preface destul de bine că habar nu au, dar doamnele pot fi sigure că bărbaţii pot remarca o femeie interesantă din celălalt capăt al clubului într-un întuneric aproape total.

Niciodată un bărbat nu va fi absent la ce se întâmplă în jurul său – din acest punct de vedere. Apoi, el îi va cauta privirea cu insistenţă pentru a vedea dacă ea e interesată. Va face asta din instinct şi nu neapărat că doreşte ceva … Cu siguranţă că şi femeile ne observă, dar cu mult mai puţină acuitate şi asta nu e deloc suficient pentru a deveni interesate.

Vă rog să nu mă înţelegeţi greşit. Nu spun că femeile nu sunt interesate de bărbaţi. Ohoo, sunt şi unori numai asta au în cap, cu atât mai mult cu cât libidoul lor e intim împletit cu sentimentul de intimitate, tandreţe sau chiar dragoste. Pentru o femeie normală, o relaţie poate să-i ofere absolut tot ce are nevoie pentru a se simţi împlinită emoţional, sexual, afectiv.

Spuneam că felul în care arată un bărbat nu e suficient pentru a-i stârni Evei interesul. Nu e suficient, dar e necesar, pentru că în mod firesc aspectul fizic joacă un rol extrem de important şi pentru ele. În clipa în care femeia a observat un bărbat care îi place fizic, e disponibilă. Dar nu pentru sex, relaţii sau mai ştiu eu ce, ci pentru a fi VRĂJITĂ. Ea acum doreşte instinctiv să fie abordată şi “convinsă”. Înţelegerea acestui lucru e de-o importanţă capitală dacă vrem să facem “sex astă-seară“.

(De cele mai multe ori nu vom face chiar de-ar fi să ne tăvălim în chinuri, astfel că mai bine nici să nu încercăm asta. Avem toate şansele să rămânem fără ea de tot. Şi nu pentru că ea n-ar vrea, dar există o puternică prejudecată socială în acest sens, dar şi o bizarerie intimă care le-ar face să nu se simtă bine astfel, simţind că bărbatul a profitat de ea. Pentru ele e foarte important să nu se “lase” din prima. Astfel, ceea ce pentru noi e visul suprem, pentru ele ar fi un soi de dragoste păcătoasă. Fireşte că există şi femei care îşi doresc o relaţie “astă-seară”, dar asta se întâmplă rar şi ţine exclusiv de conjunctură. De aceea, bărbaţii care par cei mai dezinteresaţi de “sex acum” au şanse mai mari să “agaţe” ceva.)

Aşadar, revenind la subiectul nostru, dacă fata ta te anunţă că “trebuie să vorbim”, în principiu nu mai e nimic de făcut, deoarece deja e “vrăjită” de altcineva. În clipa în care ţi-o spune, decizia ei e luată şi orice ai spune tu, nu faci decât să agravezi situaţia.

Acum e momentul să te întrebi dacă o mai vrei în aceste condiţii. Dacă răspunsul e da, iată ce ai de făcut:

Priveşte-o în ochi şi întreab-o calm, liniştit, cu tonul scăzut: “Eşti sigură că asta vrei?”

Deja ai descumpănit-o puţin, dar de cele mai multe ori va spune: Da. Acum indiferent că începe să-ţi ofere nişte motive sau nu, tot ce ai de făcut e să taci, întrucât ai contrazice-o inutil. Cum nu s-a decis să te părăsească până acum pentru că îţi laşi ciorapii pe unde apuci, n-ar fi făcut-o nici acum, DACĂ nu intervenea … ceva.

Dacă eşti tu cel care trebuie să plece din casă, începe să-ţi faci bagajul. Dacă ea trebuie să plece, las-o să-şi împacheteze şi du-te în altă cameră. Sub nici o formă nu încerca să-i explici că face o greşeală. Nu ţipa, nu-i reproşa nimic, ci mai degrabă poartă-te degajat şi liniştit. Ai timp să plângi şi să te dai cu capul de pereţi după ce pleacă.

Dacă vrei să fii sigur că o pierzi, tăvăleşte-te pe jos, plângi, fă scene “aoleu mor”, “mă sinucid”, etc.

Nu uita că femeile nu sunt capabile de milă la adresa unui bărbat şi orice încercare de a o face să rămână cu tine din milă, va eşua, dar te va face şi patetic în ochii ei.

Nici nu începem să-i spunem: “auzi dragă, crezi că ăla n-o să-ţi dea peste un an un şut în cur?” Ştie şi ea foarte bine că se poate întâmpla orice.

Nu uita, faptul că nu-ţi pasă e cel mai rău lucru care i se poate întâmpla. E o lovitură teribilă, căci nu se aştepta … Chestia asta nu numai că o scoate din minţi, dar acum se întreabă dacă nu face o greşeală. Va căuta să te provoace să spui ceva.

Am ajuns la punctul culminant. Cu cea mai laconică politeţe trebuie să o ajuţi cu bagajul, dacă îţi cere acest lucru. Dacă ai făcut totul cum ţi-am spun, deja te va întreba: “Ce vei face? O să te descurci?”

Contrar oricărei logici, dacă o vrei înapoi, zâmbeşte şi spune-i un DA hotărât. La urcarea în taxi, autobuz sau în maşina ei, urează-i drum bun şi zâmbeşte-i cu înţelegere. O glumă bună ar fi extrem de bine-venită acum, căci deşi s-a hotărât să te părăsească, peste un minut va plânge în hohote. Lipsa ta de resentimente îi va accentua acest regret.

Sub nici o formă nu începem cu: “Îţi urez drum bun şi să dea Dumnezeu să ţi se întâmple şi să te ia şi să mai ştiu eu ce”. Desparte-te de ea, la fel cum l-ai conduce pe un prieten la gară. Te afli acolo nu ca să o opreşti, ci ca să o ajuţi.

Acum e timpul să pleci. Nu lungi momentul oricât ţi-ar fi de greu. Nu ajută la nimic. Spune-i pa, întoarce-te şi las-o să te privească cum pleci. Deja hotărârea ei e 20% zdruncinată, căci acum ea te pierde pe tine.

Pe drum va fi singură şi cu siguranţă va plânge. Sistemul ei defensiv o obligă să se descarce nervos prin lacrimi. Chiar dacă nu te mai iubeşte în acest moment va plânge şi îşi va aminti numai lucruri bune despre tine.

Eşti pe val, ai câştigat o bătălie, dar nu şi războiul. Acum urmează ceva ce bărbaţii de obicei nu sunt capabili să facă. NU, nu, NUUU o suna. Sunt sigur că acum şi tu plângi, dar nu dispera. Încă puţin şi fosta ta iubită se va întoarce la tine. E foarte important ca acum să nu ştii nimic despre ea. Nu ar face decât să te scoată din minţi şi mai rău. Încearcă să nu te mai gândeşti… Ieşi cu prietenii la o bere, sau în cazul ideal cu o prietenă. E uimitor cât de bine te face să te simţi compania unei femei în astfel de situaţii.

Aruncă-ţi telefonul într-un canal dacă vrei s-o mai vezi. Noul telefon va costa mai puţin decât greşeala de-a o suna acum. Faptul că nu o suni, o descumpăneşte şi mai tare. În plus, în aceste zile va vedea că e mai rău fără tine, fără să ştie ce faci (căci era obişnuită se te controleze mereu) sau că noul partener nu e chiar făt frumos şi că apar o groază de probleme.

Iar dacă nu-i aşa, şi acum face sex cu noul iubit ce poţi să faci? Cu metoda mea măcar ai o şansă !

În a doua seară poţi să plângi până nu mai poţi, ba chiar poţi s-o faci zilnic dacă asta simţi, dar nu lăsa pe nimeni să ştie. Cea mai mare răzbunare, în principiu, e ca tu să fii fericit fără ea. Aşa că pune-ţi blugii cei mai frumoşi, cămaşa aia care îi placea ei atât de mult şi ieşi afară. Fă în aşa fel încât să afle că te distrezi foarte bine. Acum e momentul celei mai grele încercări ..

Am ajuns şi la partea cea mai grea a metodei. Găseşte-ţi o prietenă! De fapt ăsta e lucrul cel mai important din toată povestea noastră. Găseşte-ţi urgent pe cineva şi ai grijă ca ea să afle. Ideal ar fi să te vadă în compania noii prietene chiar ea (poţi merge într-un loc unde ştii că merge şi ea) sau dacă nu, fă cumva să afle prin intermediul prietenilor comuni. Ai grijă însă. E foarte important să afle “ca din întâmplare”.

Dacă te vede cu proprii ochi, iar noua prietenă e frumoasă, te asigur că în 2 zile vei primi un telefon de la ea în care îţi va spune ceva lipsit de orice semnificaţie. Vrea să te audă, ceea ce înseamnă că aproape ai câştigat.

Dacă aude prin intermediul prietenilor că tu ai o relaţie, va mai dura ceva până se va interesa cine, cum, de ce, aşa că telefonul de la ea va întârzia.

Dacă te întâlneşti cu ea, fiecare la braţ cu noul partener, poartă-te frumos şi curtenitor. Dacă simţi că eşti în stare, tratează-l cu condescendenţă (dacă nu ştii ce-i aia las-o baltă sau caută în dicţionar) pe noul ei iubit. Felul în care interacţionezi cu noul ei partener o poate arunca instantaneu înapoi în braţele tale. Dacă îl domini în discuţie şi eşti relaxat, te-ai scos. Pe tine te ştie cu bune şi rele, aşa că eşti mai comod decât cel nou. Plus că acum eşti mai interesant… Noua ta iubită a găsit ceva la tine … Ahh, nu poate suporta nici ea ideea că alta te sărută acum, iar la noapte vei fi cu capul între picioarele ei, aşa cum făceaţi doar voi ..

Acum poţi să-i vorbeşti oricât de frumos. Dacă vrea, flirtează cu ea. Poţi aduce vorba de lucruri pe care le ştiţi doar voi. Asta o să-l enerveze pe noul iubit atât de tare, încât va gafa cu siguranţă. Orice ar face el, va fi greşit. I se va reproşa mai târziu ori că a fost prea gelos, ori prea indiferent, ori că prea … fraier.

De acum încolo sper că vei şti cum să gestionezi situaţia. După ce începeţi să vorbiţi la telefon sau chiar să vă vedeţi încă nu-i momentul să-i arăţi cât de mult o iubeşti. Trebuie desigur să te porţi frumos şi să-i spui poveştile care îi plăceau atât de mult şi cu care ai cucerit-o prima dată.

De aici depinde numai de tine. Ai întors-o din drum şi ai tot timpul să te răzbuni pentru cât ai suferit şi pentru că te-a înşelat. Poate părea crud vorbind de răzbunare, dar nimeni – bărbat sau femeie – nu poate accepta adulterul sau să fie “înşelat”. SIngura soluţie de a merge mai departe e să faci şi tu la fel. Astfel, ambii parteneri vor prefera să nu se mai gândească la ce a fost. Şi ea la rândul ei îţi va accepta infidelitatea, pentru că  ştie prea bine ce a făcut.

Cu siguranţă că înainte de a se întoarce la tine, îţi va cere să o termini cu noua prietenă. Asta e cam nederept, dar dacă ne gândim bine, nimic nu e drept … în dragoste. Până la urmă cine ştie dacă nu te vei îndrăgosti de cea nouă şi nu vei mai fi tu interesat de vechea relaţie? Ea şi-a asumat acest risc când a plecat ..

Să sperăm însă că vei fi suficient de înţelept, încât dacă o iubeşti să n-o pierzi şi să nu fie nevoie să treceţi amândoi prin tot acest joc … dealtfel cumplit.

[sticky-slider]

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.