Adevărul despre „revoluția fiscală” și miza acesteia

Share Button

Revoluția fiscală inițiată de PSD, are o miză uriașă. Repatrierea profiturilor multinaționalelor. 

Zilele astea m-am mirat de inflamația care a cuprins zona neomarxiștilor lui Soros. Adică de ce s-ar inflama cineva că impozitul pe profit scade de la 16% la 10%? Că salariul minim brut crește de la 1450 lei la 1900 lei? Că punctul de pensie crește? Că vom plăti mai puțin la pilonul II?

Hei time-out! Ce spuneam? Crește salariul minim? Păi firește că multinaționale precum supermarketurile sunt inflamate. De acum trebuie să plătească casierele și tot staff-ul cu 1900 lei în loc de 1450 lei? Asta înseamnă pagube importante pentru ei și un avantaj enorm pentru angajatul român. O fi bine? Eu zic să ieșiți în stradă să cereți un salariu mai mic. 

Dar nici măcar asta nu e problema principală pentru care activiștii Soroș sunt în stradă. Problema e o directivă europeană – Anti Tax Avoidance Directive 1164 – pe care guvernul Tudose încearcă să o implementeze și în România. Despre ce e vorba în această directivă? Despre evitarea șmecheriilor multinaționalelor privind impozitarea. După adoptarea acestei directive europene, multinaționale vor putea să-și repatrieze profitul, numai după ce vor plăti 16% statului român. 

Cu alte cuvinte, chiar dacă firma e înregistrată într-un paradis fiscal sau într-o altă țară europeană, ea va trebui să plătească impozit pe profitul obținut aici. 

Vă imaginați fibrilația care a cuprins supermarketurile, băncile, lanțurile de fast-food, etc.? Unele bănci au dat azi liber angajaților și i-au direcționat spre Piața Victoriei.  

Acum rămâne de văzut dacă românii iși vor da din nou la gioale (așa cum au făcut-o din 89 încoace) sau vor citi 2-3 rânduri și vor pricepe că aceste măsuri sunt în interesul lor. “Guvernul doreşte să introducă măsuri ferme în ceea ce priveşte externalizarea profitului. (…) S-au inflamat nişte multinaţionale, dar din fericire cred ca au înţeles că nu e cazul”, a afirmat Mihai Tudose.

Probabil că mulți vor prefera propaganda Soroș și susținerea necondiționată a neomarxiștilor #rezist, dar asta nu mă mai miră. Ne-am dat gratis aurul, bogățiile solului și subsolului, așa că problema repatrierii profitului multinaționalelor e deja o chestiune prea complicată pentru mulți anti-psd-isti de profesie. 

Dacă totuși vreți să știți ce-i cu directiva, iată link-urile și documentația.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published.